Turmixgép-Mixers

Sokan érdeklődtetek, hogy az asztali turmixgép vagy a kézi botmixer a jobb, hol és milyen turmixgépet érdemes beszerezni, stb. Ezért arra gondoltam, megosztom veletek, milyen szempontok alapján választottam én turmixgépet.

Sokan érdeklődtetek, hogy az asztali turmixgép,vagy a kézi botmixer a jobb, hol és milyen turmixgépet érdemes beszerezni, stb. Ezért arra gondoltam, megosztom veletek,  milyen szempontok alapján választottam én turmixgépet.

<?php AmazonAutoLinks( array( ‘id’ => 12062 ) ); ?>

És itt akkor jöhetne is a szerintem legjobbnak tartott márka csúcskategóriás modellje, de ezzel hazudnék neked egy óriási nagyot. Hiszen nem lenne semmi alapja, nem garantált ugyanis, hogy ugyanarra a célra használnád, amire én, ugyanannyi főre készítenéd benne a turmixokat, nem szeretnéd másra is használni, ugyanazok jellemzők lesznek neked fontosak. És akkor még szóba sem került az ár, a méret, a tisztíthatóság, a karbantartási igény, a kényelmi szempontok és még ezernyi dolog. De ne is rohanjunk ennyire előre, kezdjük csak szépen az elején.

Nekem a legfontosabb szempontok a turmixgép vásárlásakor a következők voltak:

Család létszáma

A turmixgép választásakor a szempontok közül a család mérete az egyik leginkább meghatározó. Hiszen nem mindegy, hogy csak magadnak kevergeted reggelenként a színes italokat vagy esetleg egy 4-5-6 fős család vitaminszükségletét kell kielégítened. A döntésnél a kehely méretét vedd alapul.

csalad

A kehely

Egy 1,5 literes kehely 4 főre tökéletesen megfelel. Lényeges lehet még az anyaga is. Az üvegkelyhek tartósabbak, nem karcolódnak, viszont hátránya hogy törékeny és nehéz. A műanyag kelyhek könnyebbek, viszont karcolódnak, idővel pedig el is színeződnek.

Turmixolás gyakorisága

Ugyanilyen kardinális kérdés lehet, hogy milyen gyakran fogod majd használni a készüléket. Nem mindegy, hogy naponta turmixolnál vagy csak néhány hetente vennéd elő a gépet.

Teljesítmény

A turmixgép teljesítménye befolyásolja, hogy mennyire lesz sima és krémes az italod, és mindehhez mennyi áramra van szükséged. Általános szabály, hogy a nagyobb teljesítményű gépek hatékonyabban dolgoznak. A tökéletes eredményhez azonban a pengék minősége is hozzájárul.

Penge minősége

Ugyan a turmix ízét nem befolyásolja, az élvezeti értékén viszont sokat ronthat, ha nem kellően krémes az ital, nagyobb gyümölcsdarabok úszkálnak benne vagy éppen néhány percnyi állás után különválnak az összetevők. Mindenképpen érdemes tehát minőségi titán pengét keresni. A legjobb, ha a pengéket el is tudod távolítani, így a tisztítása meg egyszerűbb.

kes

Tisztíthatóság

Számomra a tisztíthatóság is a legfontosabb szempontok között szerepel, hiszen egy pillanat alatt el is megy a kedvem a turmixkészítéstől, ha utána 5-10 percig kell mosogatni. Ráadásul, erre nincs is reggelenként időm. A választás során szempont tehát a könnyű tisztíthatóság, a legjobb, ha mosogatógép is el lehet mosni.

Helyigény

Sajnos nem turmixolhat minden háziasszony tágas és kényelmes konyhában, van, hogy az előkészületeket nagyon aprócska helyen kell megtenni. Ezért bizony fontos szempont a konyha mérete és a készülék helyigénye is. Nem gondolom, hogy az én konyhám kicsi lenne, nincs is sok dolog a pulton, de a turmixgépemnek kitüntetett helye van. Éppen a pult közepén.

Hangerő

Egy turmixgép egyáltalán nem halk, nem is várja el tőle senki. Viszont a hangerő egyáltalán nem mindegy. Reggelenként, amikor olyan nehezen indul a nap, akkor bizony nagyon zavarna, ha nagyon hangos lenne.

Funkciók

Milyen funkciók, hiszen csak turmixolnia kell? – gondolhatnád. Hasznos lehet, ha a gép több sebességen is képes dolgozni, jeget és olajos magokat is képes turmixolni. Persze itt is a saját igényeid a mérvadóak.

jegkocka

Garancia

Ami elromolhat, az bizony el is romlik. Ezt már Murphy is megmondta, és bizony folyton bebizonyosodik, mennyire igaza volt. Ezért ne felejtsd el megnézni a garanciára vonatkozó információkat.

Kinézet

Nő vagyok, ezért a legtöbbször vásárláskor az érzelmeim döntenek. Hogy is maradhatna ki hát a legújabb barátom kinézete a listából. Valójában teljesen mindegy is lenne, mennyire néz ki jól vagy rosszul a turmixgép, ha isteni finom italokat készít, de hát mégis csak azt kell nézegetnem a szekrényen évekig. Szóval igen, nekem nagyon is számít, mennyire szép.

Karbantartási igény

Mint minden műszaki cikkel, a turmixgéppel is foglalkozni kell, hogy sokáig használhasd, ezért mindenképpen kérdezz rá a karbantartási igényére. Bár ennek kicsit talán ellentmond, hogy az én gépem több mint 1 éves, rendszeresen használom, de azon kívül, hogy a műanyag kehely elszíneződött, semmi baja nincs.

Ár

És igen, az ár. Talán ez az a szempont, amely tényleg minden vásárlónak szempont. Nézd tehát végig a listát, válaszd ki a pontokat, amelyek neked igazán számítank, és már csak a tökéletes gépet kell megtalálnod, amely mindegyiknek megfelel és a pénztárcád sem ürül ki tőle. (http://www.21napalatt.hu)

Hirdetések