Ebéd Egytálételek Főételek Olcsón jót Vacsora vendégvárás Vendégváró falatok

Sajtos-húsos karfiol Dubarry

Tápanyagadatok
Sajtos-húsos karfiol Dubarry
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom 588 Zzírból származó energia 324
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom 36g 55%
Telített zsírok 17g 85%
Többszörösen telítetlen zsírok 2g
Egyszeresen telítetlen zsírok 13g
Koleszterin 136mg 45%
Nátrium 1084mg 45%
Kálium 586020mg 16743%
Szénhidrát 20g 7%
Diétás (élelmi) rostok 5g 20%
Cukrok 9g
Fehérje 40g 80%
'A' vitamin 18%
'C' vitamin 137%
Kalcium 31%
Vas 15%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Sajtos-húsos karfiol Dubarry
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Add hozzá étkezési tervedhez:
This recipe has been added to your Meal Plan -Hozzáadtad az étkezési tervedhez
Mennyiség Előkészítés
6 adag 25 perc
Sütés/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
6 adag 25 perc
Sütés/főzés
30 perc
Sajtos-húsos karfiol Dubarry
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Add hozzá étkezési tervedhez:
This recipe has been added to your Meal Plan -Hozzáadtad az étkezési tervedhez
Mennyiség Előkészítés
6 adag 25 perc
Sütés/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
6 adag 25 perc
Sütés/főzés
30 perc
Hozzávalók
Mennyiség: adag
Mértékegységek:
Elkészítés
 1. A felaprózott szalonnát egy nagyméretű serpenyőben közepes hőfokon pirítsd barnulásig.
  A felaprózott szalonnát egy nagyméretű serpenyőben közepes hőfokon pirítsd barnulásig.
 2. Ekkor tedd a serpenyőbe a darált húst. Lehet ez szárnyas darált hús, mi sertéscombot daráltattunk. Egy fakanál segítségével forrósítás közben aprítsd fel a darált húst. Pirítsd meg. Ez kb. 10-15 perc.
  Ekkor tedd a serpenyőbe a darált húst. Lehet ez szárnyas darált hús, mi sertéscombot daráltattunk. Egy fakanál segítségével forrósítás közben aprítsd fel a darált húst. Pirítsd meg. Ez kb. 10-15 perc.
 3. Közben sós, tejes vízben főzd a rózsáira szedett karfiolt félpuhára. Ez szintén kb. 10-15 perc. Tejet azért öntünk a karfiol főzővizébe, mert a karfiol jellegzetes szagát a tej fogja elvenni. A karfiolról a főzővizet öntsd le, tedd félre.
  Közben sós, tejes vízben főzd a rózsáira szedett karfiolt félpuhára. Ez szintén kb. 10-15 perc. Tejet azért öntünk a karfiol főzővizébe, mert a karfiol jellegzetes szagát a tej fogja elvenni. A karfiolról a főzővizet öntsd le, tedd félre.
 4. Egy harmadik lábosban készítsd el a vöröshagymás besamel-szerű mártást: Öntsd a lábosba a tejet, egészben add hozzá a vöröhagymát és az 1 teáskanál sót. borsot. Keverd meg, forrald fel, hűtsd langyosra. Ezalatt már elkészült a párolt darálthús. Azt is húzd félre, engedd kicsit hülni.
  Egy harmadik lábosban készítsd el a vöröshagymás besamel-szerű mártást: Öntsd a lábosba a tejet, egészben add hozzá a vöröhagymát és az 1 teáskanál sót. borsot. Keverd meg, forrald fel, hűtsd langyosra.
Ezalatt már elkészült a párolt darálthús. Azt is húzd félre, engedd kicsit hülni.
 5. Forrósítsd fel a vajat, öntsd hozzá a lisztet, folyamatos kevergetés közben kissé pirítsd meg. Amikor a forró vajban a liszt már kissé összeállt, folyamatos kevergetés közben, merőkanállal adagolva öntsd hozzá a vöröshagymától megszabadított, forralt, fűszerezett tejet. A következő tejadagot mindíg akkor add a keverékhez, amikor már szép síma masszává vált. Közben, ha becsomósodik a massza, ne ijedj meg. Keverd lendületesen tovább. Ha a végén is csomós marad, akkor egy botmixer segítségével teljesen simává varázsolhatod! Ha kész, húzd le a tűzről, tedd félre.
  Forrósítsd fel a vajat, öntsd hozzá a lisztet, folyamatos kevergetés közben kissé pirítsd meg. Amikor a forró vajban a liszt már kissé összeállt, folyamatos kevergetés közben, merőkanállal adagolva öntsd hozzá a vöröshagymától megszabadított, forralt, fűszerezett tejet. A következő tejadagot mindíg akkor add a keverékhez, amikor már szép síma masszává vált. Közben, ha becsomósodik a massza, ne ijedj meg. Keverd lendületesen tovább. Ha a végén is csomós marad, akkor egy botmixer segítségével teljesen simává varázsolhatod! Ha kész, húzd le a tűzről, tedd félre.
 6. Aprítsd fel a lestyánt a korábban már megismert módon: A levélcsokrot fogd szorosan össze, hajtsd ketté, szorítsd a vágódeszkához. Ezután a séfkéseddel vagdosd fel, egymástól 1-2 mm-re. Ezután a séf kést az ügyetlenebb tenyered hüvelykujj párnájával szorítsd a vágódeszkához, majd a séfkés nyelét fogó kezeddel erőteljes le-föl irányuló mozdulatokkal aprítsd a lestyánt a kívánt méretűre. Ezután egy keverőtálban a lestyánt, a zsemlemorzsát és közben lereszelt sajtot keverd össze.
  Aprítsd fel a lestyánt a korábban már megismert módon: A levélcsokrot fogd szorosan össze, hajtsd ketté, szorítsd a vágódeszkához. Ezután a séfkéseddel vagdosd fel, egymástól 1-2 mm-re. Ezután a séf kést az ügyetlenebb tenyered hüvelykujj párnájával szorítsd a vágódeszkához, majd a séfkés nyelét fogó kezeddel erőteljes le-föl irányuló mozdulatokkal aprítsd a lestyánt a kívánt méretűre.
Ezután egy keverőtálban a lestyánt, a zsemlemorzsát és közben lereszelt sajtot keverd össze.
 7. Már csak az étel összeállítása és egybesütése van hátra. Ehhez kivajazott (olajozott, zsírozott) közepes méretű tepsit használj.
  Már csak az étel összeállítása és egybesütése van hátra. Ehhez kivajazott (olajozott, zsírozott) közepes méretű tepsit használj.
 8. A tepsi aljába a főtt karfiol fele kerül. Kissé törd a rózsákat össze, terítsd a tepsi alján egyenletesen el. Adagold rá az összes szalonnával összesütött darált húst, terítsd egyenletesen el.
  A tepsi aljába a főtt karfiol fele kerül. Kissé törd a rózsákat össze, terítsd a tepsi alján egyenletesen el. Adagold rá az összes szalonnával összesütött darált húst, terítsd egyenletesen el.
 9. Öntsd rá a besamel mártásod felét, simítsd egyenletesre. A második réteg karfiol következik, rendezd el. És végül a besamel mártás másik felét is öntsd rá, s egy szilikon krémspatula segítségével a tetejét simítsd el.
  Öntsd rá a besamel mártásod felét, simítsd egyenletesre. A második réteg karfiol következik, rendezd el. És végül a besamel mártás másik felét is öntsd rá, s egy szilikon krémspatula segítségével a tetejét simítsd el.
 10. Ezután az egészet, egyenletesen szórd be a lestyán, sajt, zsemlemorzsa keverékkel.
  Ezután az egészet, egyenletesen szórd be a lestyán, sajt, zsemlemorzsa keverékkel.
 11. Előmelegített, 180 fokos sütőben pirulásig süsd. Ez kb. 30 perc.
  Előmelegített, 180 fokos sütőben pirulásig süsd. Ez kb. 30 perc.
Megjegyzés

Forrón tálalhatod, bár hidegen is mennyei.
Jó étvágyat kívánok!

A recept megosztása
Hirdetések