Ünnepek Ebéd Gyerekek is szívesen készítik Napszakok Olcsón jót sütemény Sütőiskola valentin nap Vendégváró falatok

Hercegnő cupcake mascarpone krémfodorral

Ide nézz, hogy mennyire egyszerű gyönyörű habos-bobos cupcake-et készíteni!
De előtte tekintsd meg muffinunk tápanyagtáblázatát:

Tápanyagadatok
Hercegnő cupcake mascarpone krémfodorral
Amount Per 100g
Energiatartalom 169 Zzírból származó energia 63
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom 7g 11%
Telített zsírok 3g 15%
Többszörösen telítetlen zsírok 2g
Egyszeresen telítetlen zsírok 2g
Koleszterin 27mg 9%
Nátrium 23mg 1%
Kálium 51mg 1%
Szénhidrát 24g 8%
Diétás (élelmi) rostok 1g 4%
Cukrok 19g
Fehérje 2g 4%
'A' vitamin 4%
'C' vitamin 0%
Kalcium 2%
Vas 2%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Hercegnő cupcake mascarpone krémfodorral
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Add hozzá étkezési tervedhez:
This recipe has been added to your Meal Plan -Hozzáadtad az étkezési tervedhez
Mennyiség Előkészítés
24 db 25 perc
Mennyiség Előkészítés
24 db 25 perc
Hercegnő cupcake mascarpone krémfodorral
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Add hozzá étkezési tervedhez:
This recipe has been added to your Meal Plan -Hozzáadtad az étkezési tervedhez
Mennyiség Előkészítés
24 db 25 perc
Mennyiség Előkészítés
24 db 25 perc
Hozzávalók
Mennyiség: db
Mértékegységek:
Elkészítés
 1. A korábban, általad kívánt összetevőkkel megsütött, majd meghült muffinok tejejébe egy almacsumázó segítségével fúrj lyukakakat. Mindegyik muffinba egyet-egyet. A lyukakat ezután Nutellával töltsd tele. Egy habzsák ilyenkor jó szolgálatot tesz.
  A korábban, általad kívánt összetevőkkel megsütött, majd meghült muffinok tejejébe egy almacsumázó segítségével fúrj lyukakakat. Mindegyik muffinba egyet-egyet. A lyukakat ezután Nutellával töltsd tele. Egy habzsák ilyenkor jó szolgálatot tesz.
 2. Egy nagyméretű keverőtálba töltsd a habalapot, add hozzá a porcukrot, majd elektromos kézi habverővel verd jó kemény habbá. Tedd félre.
  Egy nagyméretű keverőtálba töltsd a habalapot, add hozzá a porcukrot, majd elektromos kézi habverővel verd jó kemény habbá. Tedd félre.
 3. Egy kisebb keverőtálban csináld ugyanezt a mascarponéval.
  Egy kisebb keverőtálban csináld ugyanezt a mascarponéval.
 4. Ezután a habosított mascarponét öntsd a habhoz hozzá, s alacsony fokozaton keverd az egészet óvatosan össze.
  Ezután a habosított mascarponét öntsd a habhoz hozzá, s alacsony fokozaton keverd az egészet óvatosan össze.
 5. Egy kisebb üvegedénybe vegyél ki a kész habból annyit, amennyit színezni szeretnél. Én kb. a negyedét vettem ki. Piros ételfestékkel színezd. Az ételfestékkel bánj óvatosan! Inkább adagold több részletben, mert ha egyszerre sokat tennél hozzá, akkor kivenni már nem tudsz belőle. Egy kenőspatulával alaposan keverd össze.
  Egy kisebb üvegedénybe vegyél ki a kész habból annyit, amennyit színezni szeretnél. Én kb. a negyedét vettem ki. Piros ételfestékkel színezd. Az ételfestékkel bánj óvatosan! Inkább adagold több részletben, mert ha egyszerre sokat tennél hozzá, akkor kivenni már nem tudsz belőle. Egy kenőspatulával alaposan keverd össze.
 6. Töltsd be a habzsákodat. Én egy hullámos orosz gömb dekorcsővel ellátott habzsákot készítettem elő, s egy csésze felhasználásával töltöttem meg úgy, hogy felváltva tettem egy-egy spatulányit a fehér és a rózsaszín habból a kinyomóba. Amikor megfelelő mennyiségű hab került a habzsákba, a nyitott végét fogd össze, tekerd szorosra, s a benne levő habot nyomd előre, hogy a dekorcső megteljen a habbal. Ezzel már használhatóvá is tetted.
  Töltsd be a habzsákodat. Én egy hullámos orosz gömb dekorcsővel ellátott habzsákot készítettem elő, s egy csésze felhasználásával töltöttem meg úgy, hogy felváltva tettem egy-egy spatulányit a fehér és a rózsaszín habból a kinyomóba. Amikor megfelelő mennyiségű hab került a habzsákba, a nyitott végét fogd össze, tekerd szorosra, s a benne levő habot nyomd előre, hogy a dekorcső megteljen a habbal. Ezzel már használhatóvá is tetted.
 7. Vedd elő a Nutellával megtöltött muffinjaidat, s készítsd el a SZÉLES “hercegnő” fodrokat a következő módon: Ügyesebb kezedben tartsd a habzsákot, a másik kezed hüvelyk- és mutatóujja közé fogd a munkafelületre helyezett muffint. A dekorcső végét a munafelületre merőlegesen helyezd a muffin tetejére, középre. Ezután kezdd el a habot kinyomni a muffinra, s közben széles ide-oda tekerő mozdulatokat végezz. Így alakulnak ki a gyönyörű SZÉLES fodrok. Amikor elegendő mennyiségű habot nyomtál ki, akkor egy határozott mozdulattal függőlegesen fölfelé irányuló mozdulattal emeld el a dekorcsövet a muffintól. Ugyanígy járj el mindannyiszor, amikor SZÉLES fodrokat készítesz. Mefigyelheted, hogy a hab közepében egy kis nyílás marad. Ezt utólag, dekor cukor díszítéssel tüntetheted el.
  Vedd elő a Nutellával megtöltött muffinjaidat, s készítsd el a SZÉLES “hercegnő” fodrokat a következő módon: Ügyesebb kezedben tartsd a habzsákot, a másik kezed hüvelyk- és mutatóujja közé fogd a munkafelületre helyezett muffint. A dekorcső végét a munafelületre merőlegesen helyezd a muffin tetejére, középre. Ezután kezdd el a habot kinyomni a muffinra, s közben széles ide-oda tekerő mozdulatokat végezz. Így alakulnak ki a gyönyörű SZÉLES fodrok. Amikor elegendő mennyiségű habot nyomtál ki, akkor egy határozott mozdulattal függőlegesen fölfelé irányuló mozdulattal emeld el a dekorcsövet a muffintól. Ugyanígy járj el mindannyiszor, amikor SZÉLES fodrokat készítesz. Mefigyelheted, hogy a hab közepében egy kis nyílás marad. Ezt utólag, dekor cukor díszítéssel tüntetheted el.
 8. A következő díszítésünket egy egyenes, bordázott orosz gömb dekorcsővel készítjük el. Ezzel háromféle díszítés fogok mutatni. A kiindulóhelyzet ugyanaz, mint SZÉLES “hercegnő” fodornál volt: Ügyesebb kezedben tartsd a habzsákot, a másik kezed hüvelyk- és mutatóujja közé fogd a munkafelületre helyezett muffint. A dekorcső végét a munafelületre merőlegesen helyezd a muffin tetejére, középre. Ezután kezdd el a habot kinyomni a muffinra, s közben APRÓ ide-oda tekerő mozdulatokat végezz. Így alakulnak ki a gyönyörű APRÓ fodrok. Amikor elegendő mennyiségű habot nyomtál ki, akkor egy határozott mozdulattal függőlegesen fölfelé irányuló mozdulattal emeld el a dekorcsövet a muffintól.
  A következő díszítésünket egy egyenes, bordázott orosz gömb dekorcsővel készítjük el. Ezzel háromféle díszítés fogok mutatni. A kiindulóhelyzet ugyanaz, mint SZÉLES “hercegnő” fodornál volt: Ügyesebb kezedben tartsd a habzsákot, a másik kezed hüvelyk- és mutatóujja közé fogd a munkafelületre helyezett muffint. A dekorcső végét a munafelületre merőlegesen helyezd a muffin tetejére, középre. Ezután kezdd el a habot kinyomni a muffinra, s közben APRÓ ide-oda tekerő mozdulatokat végezz. Így alakulnak ki a gyönyörű APRÓ fodrok. Amikor elegendő mennyiségű habot nyomtál ki, akkor egy határozott mozdulattal függőlegesen fölfelé irányuló mozdulattal emeld el a dekorcsövet a muffintól.
 9. A bordázott orosz gömb dekorcső második mintájánál a kiindulóhelyzet ugyanaz, mint eddig: Ügyesebb kezedben tartsd a habzsákot, a másik kezed hüvelyk- és mutatóujja közé fogd a munkafelületre helyezett muffint. A dekorcső végét a munafelületre merőlegesen helyezd a muffin tetejére, középre. Ezután kezdd el a habot kinyomni a muffinra. Közben a muffint rögzítő kezeddel a munkalapon a muffint kezdd el lassan körbe-körbe csavarni. Így alakul ki a gyönyörű HEGYCSÚCS. Amikor elegendő mennyiségű habot nyomtál ki, akkor egy határozott mozdulattal függőlegesen fölfelé irányuló mozdulattal emeld el a dekorcsövet a muffintól.
  A bordázott orosz gömb dekorcső második mintájánál a kiindulóhelyzet ugyanaz, mint eddig: Ügyesebb kezedben tartsd a habzsákot, a másik kezed hüvelyk- és mutatóujja közé fogd a munkafelületre helyezett muffint. A dekorcső végét a munafelületre merőlegesen helyezd a muffin tetejére, középre. Ezután kezdd el a habot kinyomni a muffinra. Közben a muffint rögzítő kezeddel a munkalapon a muffint kezdd el lassan körbe-körbe csavarni. Így alakul ki a gyönyörű HEGYCSÚCS. Amikor elegendő mennyiségű habot nyomtál ki, akkor egy határozott mozdulattal függőlegesen fölfelé irányuló mozdulattal emeld el a dekorcsövet a muffintól.
 10. A bordázott orosz gömb dekorcső HARMADIK mintájánál a kiindulóhelyzet ugyanaz, mint eddig: Ügyesebb kezedben tartsd a habzsákot, a másik kezed hüvelyk- és mutatóujja közé fogd a munkafelületre helyezett muffint. A dekorcső végét a munafelületre merőlegesen helyezd a muffin tetejére, középre. Ezután kezdd el a habot kinyomni a muffinra, s közben a habzsákot tartó kezed gyors le-föl mozgásával alakítod ki az esztétikus FÜGGŐHULLÁM formát. Amikor elegendő mennyiségű habot nyomtál ki, akkor kis csavarás közben egy határozott mozdulattal függőlegesen fölfelé irányuló mozdulattal emeld el a dekorcsövet a muffintól.
  A bordázott orosz gömb dekorcső HARMADIK mintájánál a kiindulóhelyzet ugyanaz, mint eddig: Ügyesebb kezedben tartsd a habzsákot, a másik kezed hüvelyk- és mutatóujja közé fogd a munkafelületre helyezett muffint. A dekorcső végét a munafelületre merőlegesen helyezd a muffin tetejére, középre. Ezután kezdd el a habot kinyomni a muffinra, s közben a habzsákot tartó kezed gyors le-föl mozgásával alakítod ki az esztétikus FÜGGŐHULLÁM formát. Amikor elegendő mennyiségű habot nyomtál ki, akkor kis csavarás közben egy határozott mozdulattal függőlegesen fölfelé irányuló mozdulattal emeld el a dekorcsövet a muffintól.
 11. A bordázott orosz gömb dekorcső segítségével három mintát alakítottál ki: APRÓ fodor, HEGYCSÚCS és FÜGGŐHULLÁM.
  A bordázott orosz gömb dekorcső segítségével három mintát alakítottál ki: APRÓ fodor, HEGYCSÚCS és FÜGGŐHULLÁM.
A recept megosztása
Hirdetések